Permanent ontharen

  • Elektrisch ontharen

Met elektrisch ontharen worden storende haren in het gezicht of op het lichaam definitief verwijderd. Er bestaan verschillende methodes van elektrisch ontharen: diathermie en de blendmethode. Uw geregistreerde schoonheidsspecialist bepaalt aan de hand van uw overbeharing welke methode voor u het meest geschikt is.

Elektrisch ontharen is niet pijnloos. Wel kan de stroomsterkte aangepast worden, zodat het voor iedere cliënt goed te ondergaan is. De behandelperiode varieert van enkele maanden tot soms jaren. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid haren en de grootte van het te behandelen gebied. 

  • Vormen van overbeharing

Er bestaan verschillende vormen van overbeharing. Op deze pagina krijgt u hierover meer uitleg. En wellicht heeft u geen overbeharing, maar ergert u zich toch aan de haren op uw lichaam. Voor zowel vrouwen als mannen is de trend glad en kaal. Het kost veel tijd en moeite om dat te bereiken. Voor al uw ontharings-problemen kunt u terecht bij de geregistreerde schoonheidsspecialist. Zij kan ongewenste haren op gezicht en lichaam deskundig verwijderen.

  • Hypertrichose

Hypertrichose is overbeharing volgens het vrouwelijk beharingspatroon op plaatsen waar van nature al enige haargroei is. Haren in het gezicht worden dikker en donkerder en ook op de armen kunnen de haren langer worden en in aantal toenemen. Bovenbenen en romp zijn dan meestal ook zwaarder behaard.
Hypertrichose kan aangeboren zijn of later ontstaan door uiteenlopende oorzaken. Hypertrichose komt zowel bij mannen als vrouwen voor.

  • Hirsutisme

Hirsutisme is een vorm van overbeharing volgens het mannelijk beharingspatroon.
Bij vrouwen groeit dan haar op plekken waar alleen bij mannen zich haren ontwikkelen. Denk aan bovenlip, kin, hals, bakkebaarden, borst en buikharen. De oorzaak is een hormonale stoornis die eventueel in combinatie met medicatie behandeld kan worden.

  • Overbeharing zonder duidelijke oorzaak

Overbeharing zonder duidelijke oorzaak
90% van de overbeharing bij vrouwen ontstaat door een plaatselijke overgevoeligheid van de haarzakjes voor mannelijke hormonen en kan goed behandeld worden.